Anti-NSV betoging

De Nationalistische Studentenverening (NSV) is de officieuze studentengroep van het Vlaams Belang. Regelmatig komt deze groep radicaler naar buiten dan de moederpartij. Het is een neofascistische groep die zodra ze de mogelijkheid heeft niet aarzelt om tot fysiek geweld over te gaan. De bewondering voor gewelddadige groepen als Gouden Dageraad is geen toeval.

Elk jaar organiseert de NSV een betoging door een studentenstad, afwisselend in Gent, Leuven en Antwerpen. Er wordt telkens wel een thema aan die betoging gekoppeld, van het aanklagen van de vreemdelingen of de Franstaligen tot protest tegen de EU. Het thema van de NSV-betoging is echter ondergeschikt aan de poging om op straat te komen en terrein te winnen. Als de NSV ruimte wordt gelaten, zal ze deze gebruiken.

Blokbuster neemt telkens het initiatief voor een tegenbetoging om de ruimte voor extreemrechts te beperken. Tegelijk maken we duidelijk dat de tegenstanders van extreemrechts met meer zijn en stellen we tegenover de verdelende boodschap van extreemrechts een eenmakend alternatief. Werk hieraan mee! Onderteken het platform, voer mee campagne en betoog mee op 20 maart in Antwerpen!

Contacteer ons: antinsv@blokbuster.be

frederik8
Vorig jaar trokken ruim 800 antifascisten door de straten van Leuven in een geslaagde vreedzame anti-NSV betoging

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s